Ana Sayfa > Okulumuz Hakkında

Artuklu Anadolu İmam Hatip Lisesi

Telefon : 04825021210
Belgegeçer : 04825021210
Eposta Göndermek için tıklayınız
WEB https://artukluanadoluimamhatiplisesi.meb.k12.tr
Adres : YENİŞEHİR MAH. DOLUNAY CAD. ARTUKLU ANADOLU İMAM HATİP LİSESİ BLOK NO: 6A ARTUKLU / MARDİN
VİZYON : Paydaşları ile karşılıklı güven içinde, olumsuz şartları fırsata dönüştüren, kadim medeniyetinden ve milli kültüründen gelen öz değerleri ile yaşayan, sevgi ve hoşgörü iklimi soluyan bir kurum olarak vatansever, çalışkan, üretken, hür iradeli ve düşüncelerini ifade yeteneğine sahip, milli ve manevi değerleri özümseyen bireyler yetiştirmek uluslararası düzeyde akranları ile rekabet edebilecek seviyede bilgili, kültürlü ve iki yabancı dili iyi derece bilen bireylerin yetişmesine katkı sağlamak.
MİSYON : Uygulanan eğitim metotları ve sosyal aktiviteler ile üstün başarılar elde edere ülkemizde eğitim öğretim alanında lider bir kurum olarak, İmam hatip kültürü ile yetişmenin farklılığı hayatına yansıtan bireyler yetiştirmek. Öğrencilerimizin zihninde; insana, ahlaka, kültürel mirasa ve düşünce özgürlüğüne, saygıya dayanan bir din öğretimi anlayışına katkıda bulunmak; karşılaşılan sorunlara yapıcı çözüm üretme yaklaşımları ile örnek okul olmak ve öğrencilerimizin bütüncül gelişimlerini desteklemek amacıyla akademik yönlerinin yanı sıra kültürel ve sportif faaliyetler sağlayarak milli ve manevi değerlerine sahip, geçmişten gelen tarihi misyonunun farkında bireyler yetiştirmek.
BAŞARILAR : 2021 YKS ARTUKLU İKİNCİLİĞİ, DİN ÖĞRETİMİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜNÜN TERTİPLEDİĞİ ULUSAL ARAPÇA YARIŞMALARI ARAPÇA MÜNAZARA YARIŞMASINDA TÜRKİYE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ,ORTAÖĞRETİM MASA TENİSİ MUSABAKALARI BÖLGE FİNALİ BİRİNCİLİĞİ, İL İÇİ 6 MESLEKİ YARIŞMALLARIN DÖRDÜNDE BİRİNCİLİK-BİRİNDE ÜÇÜNCÜLÜK, SATRANÇ MUSABAKASINDA İL İKİNCİLİĞİ VE ÜÇÜNCÜLÜĞÜ, MARDİN OKULLAR ARASI BASKETBOL MÜSABAKALARI İL BİRİNCİLİĞİ, OKULLAR ARASI JUDO MÜSABAKALARI İL BİRİNCİLİĞİ...

Öğretmen :47
Öğrenci :522
Derslik :26
Atölye-İşlik :1
Konferans Salonu :3
Toplantı Salonu :3
Çok Amaçlı Salon :3
Spor Salonu :1
Kimya Laboratuvarı :1
Biyoloji Laboratuvarı :1
Fizik Laboratuvarı :1
BT Sınıfı :2
Kütüphane :2
Kütüphane Kitap Sayısı :3520
Yemekhane :3
Revir:3
Öğretim Şekli :TAM GÜN
Saatler : 08:30--15:40
Bağlantı : ADSL
Yabancı Dil : ARAPÇA --İNGİLİZCE
Isınma : KALORİFER
Pansiyon : 90 erkek öğrenci ve 90 kız öğrenci kapasiteli tek binada birbirinden ayrı iki yurdumuz bulunmaktadır.
Servis : ÖZEL SERVİSLER VARDIR.
Ulaşım : ÖZEL ARAC VE TOPLU ULAŞIM
Yerleşim Yeri : YENİ DİKA BİNASI ÜSTÜ
İl /İlçe Merkezine Uzaklık : 2 KM.
Kontenjan Bilgileri : ARAPÇA HAZIRLIK:30 KONTENJAN :90
Taban-Tavan Puan Bilgileri : Arapça Hazırlık:290,302-344,077 9. Sınıf :320,694-389,448
Okulun Sınav Başarı Durumu : 2020-2021 Eğitim Öğretim yılında 26 öğrencimiz tercih yaparak Tıp, Diş Hekimliği, Eczacılık, Hukuk, Mikrobiyoloji Mühendisliği, İlahiyat ve Eğitim fakülteleri alanlarında farklı üniversitelere yerleşmiştir.
Sportif Etkinlikler : BASKETBOL,VOLEYBOL,GÜREŞ,MASA TENİSİ,YÜZME,BADMINTON,HALI SAHA FUTBOL,BİLEK GÜREŞİ MUSABAKALARI.....
Bilimsel Etkinlikler : KLASİK YÖNTEMLERLE İLME ULAŞMA YÖNTEM VE TEKNİKLERİ, LABORATUVAR ÇALIŞMLARI İLE DİSİPLİNLER İÇERİSİNDE BİLGİ EDİNME YOLLARI KULLANILMAKTADIR.
Proje Çalışmaları : TÜBİTAK 4006 ETKİN YÜZLER PROJELERİ
Yurtdışı Proje Faaliyetleri : ..
Diğer Hususlar : OKULUMUZ; FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAMI UYGULAYAN PROJE OKULUDUR.
Yazdır :